Så överlever du hösten – Lina Hedlunds bästa tips

2014-05 Loppi Magasin Lina & Tilo-290

 

Känner du dig också trött och orkeslös på hösten? Lämna på förskolan, stressa till jobbet, handla, fixa, städa, tvätta…. Inte konstigt att man blir trött till slut. Men det finns bot på problemet. Här delar Alcazar-stjärnan Lina Hedlund med sig av sina bästa tips. 
Foto: Petra Kyllerman
Text: Theresa Westermark

 

LOPPIbloggaren Lina Hedlund lever ett minst sagt hektiskt liv. Hon varvar det glammiga (men tuffa!) jobbet som popstjärna i supertrion Alcazar med att vara en närvarande mamma till tvåårige lille Tilo. Tvära kast mellan glittriga shower och smutsiga överdragsbrallor på förskolan. Hur får hon det att gå ihop?
– Det blir vad man gör det till. Jag försöker hela tiden tänka positivt. Istället för att sitta inne och sura när det är blött och kallt ute så är tycker jag att man ska tillvara på tiden tillsammans. Vår lille Tilo älskar när det regnar ute. Då tar hela familjen på sig regnkläder och sedan hoppar vi i vattenpölarna. Jag tror att man måste försöka hitta de där ljuspunkterna i vardagen och hela tiden ta tillfället i akt när det kommer. Finns det något mysigare än att tända en brasa i kakelugnen? Om det är någon gång på året så man ska träffa vänner, dricka vin och bara ha det trevlig tillsammans så är det nu, säger hon.

 

Lina Hedlunds tre bästa tips mot hösttröttheten

 

1. Boka in något att se fram emot. Alla föräldrar behöver lite egentid ibland. Ta med din partner på bio eller boka in en scenshow som får er på gott humör. Man måste alltid fylla på inspirationsförrådet.

 

2. Fyll på med kosttillskott. När hösten kommer går det åt mycket energi. Jag brukar alltid gå till en hälsokost butik på hösten och be dem att sätta ihop ett kit åt mig med vitaminer, mineraler och kosttillskott. Då orkar jag mer och blir genast piggare.

 

3. Prova nya träningsformer. Varje höst brukar de flesta träningsanläggningar lansera en rad nya träningsformer. Våga tänka utanför ramarna och boka in dig på träningspass som du inte provat tidigare. Det kommer garanterat att ge dig ny energi.

 

Den 12 februari har Alcazars nya krogshow på Rondo i Göteborg premiär. Missa inte det!

 

Järn bidrar till att minska trötthet och utmattning

Låga järnnivåer kan göra att man känner sig trött och hängig, lättirriterad och har svårt att koncentrera sig. Ca 40% av alla kvinnor i fertil ålder beräknas ha järnbrist. Ofta utan att veta om det. Därför är det viktigt att tänka på vikten av en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil. Men i kampen för att klara livspusslet är det lätt att slarva med sömnen, maten och vardagsträningen. Ett snabbt och enkelt sätt att bättra på sitt järnintag kan då vara att dricka Floradix Blutsaft.
– Som fertil kvinna kan du ha ett extra behov av järn, speciellt vid menstruationer. Kvinnor kan därför regelbundet behöva tillföra järn för att kompensera blodförlusten, säger Rebecca Lundgren som är produktchef för Blutsaft.

 

Bra med järntillskott under graviditeten
Alla som varit gravida vet hur tröttheten slår till med full kraft – ofta redan väldigt tidigt i graviditeten. Orsaken är ofta låga järnvärden. Gravida har nämligen dubbelt så stor blodvolym som andra kvinnor. Det är därför vanligt att behöva komplettera med järntillskott under graviditeten.

 

 

Floradix Blutsaft är järntillskottet som svenska kvinnor använt i över 60 år. Det är en välsmakande vitamin- och örtrik fruktjuice, med en speciell typ av järn som kroppen lätt kan absorbera. Läs mer här.

 

Läs också: Vinn lyxigt First aid-kit med prylar som piggar upp i höstmörkret (värde 700 kr)