BÄST I TEST – LOPPI testar steamers

I annonssamarbete med Philips

Tillhör du en av dem som skaffade ett strykjärn efter att du flyttat hemifrån men kan räkna gångerna du använt det på en hand? Känner du att tid, ork eller tristess står i vägen för att stryka men att du ändå gärna skulle vilja bli av med skrynklor och veck på ett enklare sätt? Då är en steamer det rätta valet för dig!

Med en steamer kan du lätt fräscha upp plagg som inte är direkt smutsiga men ändå behöver lite uppfräschning. Hur ofta händer det inte att vi sniffar lite i armhålan för att se om blusen går att använda en gång till och slänger den i tvätten för säkerhets skull, trots att den bara är använd en gång? Ångan tar bort skrynklor, men även bakterier då en steamer producerar het ånga som tar bort 99,9% av bakterierna. Detta bidrar till att illaluktande odörer försvinner vilket gör det till en perfekt lösning för dig som vill kunna använda plaggen längre, dra ner på tvättningen och vill spara på både plagget och miljön. Ångan gör även så att fibrerna i tyget expanderar, vilket gör att tyget återfår dess struktur och lyster. Utmärkt för ull- och kashmirtröjor du helst inte vill tvätta men lätt kan kännas lite unkna efter ett par användningar. Sugen på en steamer men vet inte vilken du ska satsa på?

Läs också: Amanda Panahi testar Philips ComfortTouch steamer ››

Här är våra 3 favoriter!

Steam&Go Plus (GC362/80)

Den ultimata steamern för mamman på vift! Nya Steam&Go Plus är liten och kompakt så den tar lite plats i garderoben och i resväskan. Låt inte storleken lura dig – det är en kraftfull steamer vi har att göra med! Med ett ångutsläpp på 24g per minut funkar den perfekt för snabba uppfräschningar och borttagning av veck och skrynklor. Är du på språng behöver du inte ens vänta på att den ska svalna utan du kan lägga ner den i den värmeskyddande påsen och springa vidare på en gång. Vi älskar den eleganta designen i svart med guldiga detaljer.
Pris: ca 999 kronor – du hittar den här ››

Philips Steam&Go Plus

StyleTouch Pure (GC440/87)

För dig som vill ha maximal kraft på minimal yta! Med ett ångutsläpp på 30g per minut är det här den mest kraftfulla handhållna steamern vi stött på hittills. Steamern har en större vattentank än Steam&Go Plus vilket gör den till en bra steamer om du använder den mycket hemma och vill slippa fylla på vattentanken så ofta – perfekt om du vill steama flera plagg åt gången. Så om du vet med dig att du kommer göra steaming till en ny vana är det här den bästa modellen för dig. Enkel, smidig och kraftfull i alla lägen.
Pris: ca 1299 kronor – du hittar den här ››

StyleTouch Pure (GC440:87)

Läs också: VictoriasStil använder Philips ComfortTouch steamer ››

 

ComfortTouch (GC557/30)

Denna steamer är bäst för den modeintresserade mamman med stor garderob! För dig som vill ha steamern som ger toppresultat varje gång är en stående steamer det rätta valet – den tar lite mer plats så en walk in closet eller ett stort sovrum är att föredra. Med en stor vattentank på 1,8l kan du lätt steama flera plagg åt gången och smarta tillbehör som galge och steamer-board ger extra stöd som hjälper dig få bort envisa skrynklor och veck. Steamerhuvudet följer dina rörelser vilket gör att du alltid får en optimal vinkel mot plagget, samt så behöver du inte stå i ansträngda positioner utan kan steama både horisontellt eller vertikalt utan större ansträngning. Det perfekta valet för dig som lägger mycket pengar på att lämna in kläder på kemtvätt eller har många svårstrukna plagg i garderoben.

Pris: ca 1999 kronor – du hittar den här ››

Philips Comfort Touch