Sportlovstider: 5 grymma tips för skidsemestern!

I annonssamarbete med Branäsgruppen

Vad ska man egentligen tänka på när man bokar första skidsemestern med barnen? LOPPI har listat 5 grymma tips att ha i åtanke när ni planerar sportlovet med familjen.

Här kan du få koll på vilka veckor det är sportlov på under 2022!

1. Närhet till skidorten

Spara tid (och pengar) genom att göra ordentlig research innan ni bokar. Vårt tips är att välja en närliggande skidort som destination för familjens semester. Det ger er mer tid tillsammans och sparar dessutom in på transportkostnaderna dit = win win! Stirra er inte blinda på skidorterna som ”alla snackar om” – det finns nog skidorter närmre dig än vad du tror.

2. Skidskola för barnen 

Barnens första erfarenhet av skidåkning ska vara positiv. Det är ju en förutsättning för framtida semestrar med familjen, eller hur? De flesta ställen erbjuder proffsig undervisning speciellt riktad till barn. Kanske faktiskt kan vara värt pengarna.

3. Barnvänligt boende

Ett annat tips på hur ni maxar familjens skidsemester är att lägga lite extra tid på att planera boendet. Välj ett barnvänligt boende som ligger nära backen. Närhet till backarna, och de faktum att alla boenden är ski-in / ski-out, gör det extra smidigt för er som reser med mindre barn. Kort väg till långa åk ger er mer skidåkning för pengarna. 

4. Aktiviteter för stora och små

Visst, det är viktigt med en skidort som är rolig för barnen… Men hela familjen är ju där för att ha kul. Ett grymt tips är att även här göra lite research innan. Finns det aktiviteter för barnen? Finns möjlighet till skidåkning för mer avancerade åkare? Kvällsåkning? Barnpassning? Aktiviteter som hela familjen kan uppskatta?

5. Tillsammans-faktorn

Kanske det viktigaste att ta hänsyn till när man bokar in barnsemester? Denna avgörande faktor som vi på redaktionen kallar för tillsammans-faktorn. Att få vara tillsammans, ha tid tillsammans och ha kul tillsammans!

Foto: Shutterstock

Läs också

  1. 10 barnvänliga skidorter
  2. 40 (!) roliga saker att göra på sportlovet med barn
  3. 5 saker att göra hemma på sportlovet
  4. Sportlovsmat – 5 recept barnen älskar