Avslöja din graviditet på ett roligt sätt i påsk

avslöja graviditetet påsk

Påsken kan vara ett perfekt tillfälle att avslöja att man är gravid. Oavsett om du ska berätta det för din partner, för barnen, för blivande mor- och farföräldrar eller för någon annan så finns det roliga sätt att göra det under påsken. Här kommer våra bästa tips!

Avslöja din graviditet med ett påskägg

Det mest självklara är förstås att använda ett påskägg. Vad man lägger i ägget beror lite på hur tidigt graviditeten avslöjas, för vem och vad man själv tycker är passande. Ska du avslöja det för din partner kan du till exempel lägga graviditetstestet i påskägget.

Om du har hunnit göra ett ultraljud, till exempel tidigt vaginalt ultraljud, och fått med en bild därifrån så kan denna läggas i ett ägg till blivande mor- eller farföräldrar.

Här är några andra saker du kan lägga i ägget:

 • En liten body
 • Små sockor eller tofflor
 • En bebis i marsipan
 • En lapp med texten ”Jag är gravid”, ”Vi väntar barn” eller ”Du ska bli mormor”

Påskägg med extra present

Ett annat sätt att använda påskäggen, men göra det lite lurigare, är att smyga ned något som avslöjar graviditeten i ett påskägg. Det kan vara till exempel så sockor, en napp, bild från ultraljud, en lapp eller liknande. Denna lilla extra present göms helt enkelt bland godis, leksaker eller vad som än ligger i ägget.

Det här kan vara ett roligt sätt att avslöja för barn att de ska få syskon, eller att berätta för sin partner att man är gravid. Det funkar dock även till andra – till exempel mor- och farföräldrarna.

Avslöja graviditeten genom att duka för bebisen

Om du vill avslöja för sällskapet ni firar påsk med att det väntas barn, då finns det ett roligt sätt att göra det lite diskret. Nämligen genom att duka för bebisen också, med en liten tallrik.

På tallriken lägger ni en lapp med passande text, till exempel:

 • Bebis på väg
 • Vi väntar barn
 • Snart är vi en till
 • Nästa år sitter någon här
 • Reserverad till nästa påsk
 • Lillasyster/lillebror

Berätta om graviditeten med målade ägg

Vill du ge någon, eller några, en liten utmaning samtidigt som du berättar så kan du måla bokstäver på ägg. Dessa bokstäver ska bilda meningen ”Vi väntar barn”, ”Jag är gravid” eller liknande. Utmaningen är sedan att försöka klura ut vilken mening dessa bokstäver kan bli – och lyckas de så får de veta hemligheten.

Artikelbild: Envato.com 

Läs också

 1. Påsklov 2023: Datum för påsklov i din stad
 2. Lista: Roliga saker att göra på påsklovet 2023
 3. 25 saker att stoppa i påskägget istället för godis
 4. När kommer barnbidraget 2023? Vi listar alla datum!
 5. Tips: Ett påskägg fullt av glädje till din bebis