Tänk på det här när du köper barnskor – bästa tipsen från Superfit

Den-lilla-fotens-skobehov-

Vad ska man tänka på när man köper skor till barnen? Ge ditt barn en hälsosam start, ända nerifrån tårna. Ge ditt barn ett par skor från Superfit, som tar hänsyn till den växande foten. Här är bästa tipsen för dig som ska köpa nya skor till ditt barn. 

 

 

Superfits filosofi

För Superfit är skons passform absolut viktigast och företaget gör sig besvär för att verkligen få till skor som ger optimala villkor för europeiska barnfötter. De tillverkar skor i flera olika kombinationer av längd, bredd och vristhöjd. En enorm utveckling sker i barnens fot, och i dess rörelsemönster, från barnet tar sina första steg till sex, sju års ålder.

 

 

”Vi skickade ut skor till 540 ortopeder, 98 % gav skorna högsta betyg.”

 

En sko för just ditt barn

”Ta en ettåring, där är ju foten helt oanvänd när barnet börjar gå. Det är jätteviktigt att skon passar det lilla barnets fot. Att den sitter bra, har växtmån och ändå inte glappar. Det påverkar så att barnet rör sig rätt och motverkar knä- och ryggbesvär som vuxen”, berättar Jonas Rampe som ansvarar för Superfit i Sverige.

 

Skorna ska andas!

Förutom passformen är övrig komfort A och O i Superfits skor. Både sommar- och vinterskor görs så lätta som möjligt och med GORE-TEX®-membran. Mot mångas vetskap kan en barnfot svettas ca 2 dl vätska per dag. Det vattentäta GORE-TEX®-membranet släpper igenom fukten, så foten håller sig torr.

 

Tips vid skoköp

Vad ska du tänka på när du provar skor på ditt barn? Här presenterar vi dig våra bästa tips:

 

  1. Mät ditt barns fotlängd
  2. Mät skons innermått och försök komma så nära 1.5 cm växtmån som möjligt för rätt storlek
  3. Sätt på skon oknäppt och kontrollmät fotlängden genom att peta fram barnets fot så långt det går i skon. Stämmer måttet? Ett finger ner bakom hälen motsvarar cirka 1.5 cm växtmån.
  4. Tryck tillbaka foten. Ner med handen i skon, ovanpå foten, och känn runt foten så att skon varken klämmer, eller är för stor och därför glider fram och tillbaka.
  5. Knyt eller spänn på skon. Titta en sista gång runt vristen. Sluter den om bra?
  6. Låt barnet gå. Går barnet naturligt eller är skon för stor och veckar sig? I bästa fall är skon bra vid det här laget. Prova 2 till 3 alternativ för att jämföra.

 

Att tänka på:

Tryck INTE framme vid tån. Det säger inget om hur foten egentligen har det inne i skon.

 

Kolla kollektionerna här

Har du ännu inte upptäckt Superfits funktionella och snygga barnskor, gå till närmsta välsorterade barnskobutik eller titta in på Superfits hemsida här. I höstens nya kollektion finns både slitstarka kängor, dressade tjejboots och tuffa sneakersvarianter i skinn och tyg. Samtliga klarar tuffa väderlekar – och håller foten torr och behaglig både ute och inne!

 

JUST NU: Få 100 kronor i rabatt när du köper en sko från Superfit. Köp här

 

Banner-Barnskospec

Erbjudandet gäller till och med 30 september.

 

 

Detta är ett samarbete mellan LOPPI och Superfit.