Återanvänd dina barnmatsburkar – 7 tips

I samarbete med NaturNes Baby´s Organic

Barnmatsburkar kan användas till massor av roliga saker. Pennställ, små planteringar eller varför inte göra en spargris? Här är 7 tips i samarbete med NaturNes Baby´s Organic på vad du kan göra med dina barnmatsburkar när maten är uppäten. 

Glas är ett material som kan användas om och om igen och glasburkar är utmärkta att förvara mat i på ett säkert sätt. Att återanvända så mycket som möjligt är bra för både miljön och din plånbok. Alla glasburkar från NaturNes är 100% återvinningsbara. Här är 7 enkla tips på vad du kan använda dina barnmatsburkar till.

1. Använd som dricksglas

lite is, frysta eller färska bär och vatten blir en god och svalkande dryck på sommaren som passar hela familjen. Barnmatsburkar passar perfekt att använda som dricksglas och kan användas om och om igen.

2. Ljuslyktor

Snart är värmeljusens tid kommen och de mörkare sommarkvällarna här. Använd dina gamla barnmatsburkar som små ljuslyktor. Ett tips för regnigare dagar är att låta barnen måla glasburkarna som du sen använder som ljuslyktor.

3. Pennställ

Barnmatsburkar går utmärkt att använda som pennställ eller förvaring till kritor, suddgummin eller andra småsaker.

4. Liten odling

Fyll några barnmatsburkar med jord och plantera något spännande frö i. Vattna och följ resan tillsammans från frö till liten planta.

5. Spargris

Gör en spargris till barnen av barnmatsburkar. Skär en skåra i locket och låt barnen måla både locket och burkarna som de själva vill.

6. Fånga smådjur

Gå på expedition och se vilka insekter ni kan hitta tillsammans. Lägg djuren i en barnmatsburk men kom ihåg att göra små hål i locket så att djuren lätt kan andas.

7. Vaser i mängder

Varva ljuslyktorna med vaser på bordet och fyll med olika sorters blommor. Ett enkelt sätt att göra en barnmatsburk lite roligare som vas är ett knyta ett band eller snöre längs kanten.

Tips! Spana in Therese Wickmans inlägg om vad hon använt sina barnmatsburkar till här >>

Om NaturNes Baby´s Organic

NaturNes är Nestlés nya sortiment av ekologiska produkter med 100% naturliga ingredienser där all barnmat på glasburk tillagas i Åbo i Finland. Det har inte använts några konstgjorda ingredienser i jorden eller i det vatten som har använts för att odla ingredienserna. All fisk är MCS-certifierad för en hållbar biologisk mångfald i våra hav. Alla blåbär i NaturNes barnmat är handplockade i Lapplands vilda skogar. Produkterna är för barn 1–3 år och erbjuder den bästa näringen utan att äventyra smak.

Läs mer om NaturNes barnmat och hållbarhetsarbetet här >>

Foto: Therese Wickman