Här är julstjärnan som gör skillnad – för barnenANNON FRÅN BRIS

Magont, oro och ensamhet. Julen är långt ifrån härlig för alla. Med Bris ”Lilla Stjärna” kan du göra skillnad och hjälpa barn som känner sig ensamma.

När julen är en enda klump i magen. Långledigt från skolan och fritids innebär massa tid hemma. När mammas röst är långsam och sluddrig och pappa får något mörkt i blicken. När magen gör ont vid tanken på alla dagar som är kvar tills skolan börjar igen. Tänk att då, när man stängt dörren till sitt rum och sitter där och känner sig som den ensammaste personen i världen, titta ut genom fönstret och se någon tända en signal som säger: Jag tänker på dig. Du är inte ensam.

Gör skillnad

Den här julen kan du göra skillnad för många barn och unga. Köp årets viktigaste julstjärna ”Lilla Stjärna” på Bris.se. När du hänger upp julstjärnan och tänder den så skickar du ett meddelande till alla barn att de inte är ensamma. Det finns någon där ute som tänker på dem. I och med att du köper julstjärnan ”Lilla Stjärna” bidrar du dessutom till att Bris kan hålla telefon, mail och chatt öppen under hela julen. Förra julen hade Bris över 1300 stödjande kontakter med barn som behövde en vuxen att prata med. Samtalen handlade om psykisk ohälsa och familjekonflikter men även om övergrepp, våld och kränkningar.

Läs mer i Claudias blogg: Årets julstjärna ››

 

Vad gör Bris?

Bris är en barnrättsorganisation som arbetar för att stärka barns rättigheter genom att stödja barn, mobilisera samhället och påverka beslutsfattare.

Anonymt och gratis

Varje år har Bris runt 26 000 kontakter med barn och unga. Alla upp till 18 år kan kontakta Bris, det kostar ingenting och det går att vara anonym. Ring 116 111, eller gå in på Bris.se för att chatta eller skicka ett mail. Även vuxna som känner oro för ett barn kan kontakta Bris på telefonnummer 0771 50 50 50.

Beställ din ”Lilla Stjärna” här och gör skillnad för flera barn den här julen. Ingen ska behöva känna sig ensam under julen.