Kom tillbaka i rutinerna – 7 tips

Att återgå till gamla rutiner efter sena kvällar och långa sovmorgnar kan vara svårt. Hur gör man egentligen? Vi frågade våra toppbloggare hur de gör för att komma tillbaka i gamla rutiner. 

ditte

Ditte Svanfeldt: “Lägg er i tid”

– Vi börjar redan nu att lägga oss tidigare och gå upp lite tidigare för att enklare komma in i vardagen när skolan börjar.

nina

Nina ”Niiinis kitchen life” Hermansen: “Förenkla din vardag”

– Förenkla din vardag så den blir så smidig som möjligt. Jag brukar tipsa om att baka bröd som är lätt att ta fram från frysen. Om vardagsmat som är enkelt och snabbt att göra. Om storkok där du enkelt tar fram en matlåda när du inte orkar eller känner för att laga kvällsmat. Kanske skiner solen fint när du kommer hem, då kan det vara skönt att slippa ställa sig i köket och istället sätta sig på altanen/balkongen eller varför inte ta en promenad? Här har jag listat fler tips. 

satu

Satu Gonzales: “Lägg fram kläder kvällen innan”

– Samma som Ditte Svanfeldt och så tar jag fram kläder redan kvällen innan så man slipper den stressen på morgonen.
angelica-lagergren

Angelica Lagergren: “Dra ner på glassarna”

– Jag försöker hålla bättre tider kring mat och sömn för barnen. Och nu är det dags att dra ner på alla glassar det blivit till mellanmål. Jag har låtit barnen vara uppe lite längre under sommaren, men ska göra mitt bästa för att natta tidigare.

claudia_galli_concha

Claudia Galli Concha: “Allt fortsätter som vanligt”

– Här fortsätter ju allt som vanligt eftersom jag är hemma med båda mina barn men strukturen på min “hemmaförskola” blir tydligare. Förmiddagsaktivitet med andra barn och sen kan eftermiddagsaktiviteten vara olika, museum, promenad eller fika. Pysselstund på eftermiddagen. Det är tre viktiga hållpunkter för oss.

linnea

Linnéa Seidel: “Skriv ner alla favoritrecept”

– Skriva ner alla favoritrecept de olika familjemedlemmarna har. Perfekt grund inför höstens matlistor! Gör en veckoplanering av veckans middagar. Du behöver inte bestämma att fisk ska ätas på tisdag. Radda bara upp de maträtter ni vill äta under veckan och håll er till dom. Här finns fler tips när det kommer till rutiner och matlagning. 

sheila

Sheila ”Barnplaggsguiden” Arnell: “Var positiv”

– Vara glad och positiv till förskolan, och inte göra en stor grej av det alls. Det är ju självklart att kicka igång vardagen, och förskolan är ju magisk!

Läs också

  1. Barnplaggsproffset: "Det här behöver du köpa inför inskolning!"
  2. 9 tips för en trygg inskolning - Psykologerna tipsar!
  3. 8 inskolningstips från bloggprofilerna