7 tips inför förskolestarten


I samarbete med Polarn O. Pyret

Namnmärka alla plagg, packa nappar och hitta rätt kläder som passar för alla väder. Dags för skol- och förskolestart med bus och lekar både ute och inne. Inför det har vi listat de bästa tipsen tillsammans med Polarn O. Pyret.

1. Ha tillräckligt med extrakläder

Det är lätt hänt att det spills eller sker små olyckor där kläderna blir smutsiga. Ha därför ordentligt med extrakläder på förskolan. Här är en lista på plagg som är bra att ha.

Tunnare tröjor
Små barn brukar behöva fler tröjor med tanke på hur de äter och hur de tvättar händerna. Toppen med volang i tyll i nederkant hittar du här och den svart/gråa tröjan här.
trojor_polarn_1Tunn jacka
En vindfleece både andas och leder bort fukt och den passar bra att dra på sig när dagarna blir lite kallare framåt hösten. Det är som två plagg i ett eftersom att den kan användas både som lager två under ett skalplagg eller som lager tre som jacka när det inte är så kallt ute.


Tjockare tröja
Baseballjackan är både praktisk och snygg. Det är en perfekt tröja att dra på sig om det blir lite kyligare men inte tillräckligt kallt för att ha en jacka på sig. Den rosa hittar du här och den grå/blå här. 
hoodie_polarn

Leggings
Leggings är både mjuka och praktiska att ha på förskolan. På Polarn O. Pyrets leggings kan du enkelt reglera midjan med knapphålsresår på insidan. Just nu är det 3 för 2 på utvalda leggings hos Polarn O. Pyret.
polarn_plockStrumpor
Om det är något som lätt kommer bort både hemma och på förskolan så är det strumpor. Ladda upp med flera par och kom ihåg att namnmärka alla. Ett tips är att ha strumpor med halkskydd på till de minsta barnen.

2. Lager på lager

När sensommaren går mot höst kan det vara bra att använda sig av lager-på-lager-principen. När vädret växlar kan det vara skönt att snabbt kunna klä av eller på sig ett lager. Tips på funktionella och snygga skaljackor är de här. De är både vattentäta, vindtäta och andas. Det finns även skalbyxor med hög reglerbar midja som går upp över rumpa och mage för bästa passform.
skajackor

3. Regnkläder som verkligen tål vatten

Vattenpölar är väldigt lockande för barn och att kläderna blir blöta ska inte behöva hindra deras lek. Välj därför med fördel regnkläder som är helt vattentäta.

4. Märk kläderna

Det är svårt för både barnen och förskolepersonalen att hålla reda på alla barnens kläder. Vid alla av- och påklädningar kan kläderna hamna lite överallt. Märk alla plagg, speciellt strumpor och vantar. Du kan märka plaggen med en svart märkpenna eller med namnlappar som finns att köpa i olika varianter. Ett tips är att även märka napparna.
polarn_plock_2

5. Extra uppsättningar

Det ska vara lätt att röra sig helt fritt på förskolan. Välj plagg som inte sitter åt och som tål att krypa runt på golvet med. Små funktioner som förböjda ärmar och ben, justerbarhet i midja och ärmar och sömmar som inte skaver gör passformen bättre. Här är en mjuk och skön byxa med matchande tröja. 
set_polarn

6. Rätt storlek på skor

Visste du att barns fötter kan växa så mycket som 5 mm på en månad? Passa på att mät dina barns fötter och se till att de har rätt storlek på skorna och stövlarna inför skolstarten.7. Mjukisdjur för trygghet

Alla barn vill inte ha ett mjukisdjur på förskolan, men många tycker att det är mysigt att ha en nalle när det är dags för lunchvila.

Se hela nya kollektionen hos Polarn O. Pyret här