7 saker att göra i Stockholm under vintern 2020

saker att göra i Stockholm under vintern 2020

Att gå på bio, besöka julmarknader och konserter har tidigare varit populära aktiviteter under vinterhalvåret. Vad finns det för “coronavänliga” aktiviteter i Stockholm i vinter? Det listar vi här!

Vad kan man göra i Stockholm under coronatider? 

Vi har tagit fram listan. Om du har tips på fler aktiviteter får du gärna fylla på med dem i kommentarsfältet här nedan!

1. Waldemars udde

Ta med dig vännen för en promenad. Köp med er en take away-kaffe och promenera ut på Djurgården. Besök fantastiska Waldemarsudde och njut av den underbart fina naturen omkring.

2. Besök Görvälns slott för en slottspromenad

Görvälns slott i Järfälla är ett fantastiskt vackert slott och likaså naturen intill. Här kan du gå fina promenader vid Mälaren och samtidigt avnjuta en god varm dryck. En fika truck ska stå parkerad i närheten av slottet. En fika “to-go” har väl ingen tackat nej till?

3. Besök Skansen i coronatider

Skansen är ett värt besök för alla, oavsett ålder. Än så länge är skansen öppet precis som vanligt. Här kan man promenera och se mycket spännande saker i en trygg miljö på avstånd. Skansen har vidtagit åtgärder och har stängt ett flertal av dem inomhuscafeér som annars har öppet.

4. Tyresta nationalpark i Haninge och Tyresö 

Stockholmsnära urskog värd att besöka. Här finns vandringsleder, grillplatser och djur att titta på. Hit kan man åka på ett coronavänligt besök som hela familjen kommer att uppskatta.

5. Monteliusvägen Södermalm – Stockholms vackraste vy

Monteliusvägen även kallad för kärleksstigen är värd en promenad vinter som vår. Denna pärla hittar ni högst uppe på Mariaberget, centralt beläget på södermalm. En plats man måste besöka. Utsikten är enastående vacker.

6. Rosendal trädgårdscafé i vinterskrud

En fantastisk plats där landet möter staden. Här kan man sitta och avnjuta en kopp kaffe, te eller ett glas vin. Man kan även äta en lättare måltid. Rosendals trådgårdscafé är en fantastiskt plats att besöka, även på vintern. Här sitter man ostört och coronavänligt i dem stora och rymliga växthusen.

7. Gamla stan – Strosa med avstånd 

Gamla stan kan vara en populär plats inte minst för turister. Här får du se till att strosa med avstånd. Är gränderna fulla med människor kanske man ska röra sig på dem med luftiga platserna. I gamla stan finns mycket att se och många fik att köpa fika “to go”. När ni ändå är i Gamla stan bör man ta sig en sväng förbi slottet.

Kom ihåg att folkhälsomyndighetens rekommendationer alltid gäller. Känner du dig sjuk ska du vara hemma. Sköt handhygienen och använd handsprit när du vistas i offentliga miljöer. Håll ordentligt med avstånd och hosta alltid i armvecket. 

Foto: Alexkich /Shutterstock

Läs mer: Sugen på att göra bra fynd under Black Friday? Se upp för de vanliga misstagen med vår smarta guide till ett lyckat köp!