6 tips när du ska hyra hus i sommar

I samarbete med Novasol

Hyra hus under semestern är en härlig upplevelse. Det blir ofta personligt och genuint och ett perfekt tillfälle att umgås med vänner och familj. I samarbete med NOVASOL får du 6 tips att tänka på om du ska hyra hus på semestern. 

1. Gör en prioriteringslista

Vad är viktigt för dig? Är det viktigt med en egen pool och hur många sängplatser behöver du? Skriv en lista med de viktigaste punkterna och utgå från dem. Då blir det lättare att välja bland alla boenden som finns.2. Behov i huset

Titta på planlösningen över huset. Finns det tillräckligt med badrum och toaletter? Hur många sängplatser behöver ni? Om du har små barn kan det vara bra att kolla upp om det finns till exempel micro.3. Bestäm läget

Vill du ha ett boende nära stranden eller mitt i en stad? Ska huset ligga avskilt eller i ett område bland andra hus? Vill du bo där det händer mycket eller mer lantligt? Bestäm läget på huset och lägg till det i din lista från punkt ett.

4. Hyrbil

Att hyra en bil kan vara ett bra och enkelt sätt för att ta dig runt och se lite mer av omgivningarna. Ska du semestra utan bil? Ta reda på i förväg hur du ska ta dig från flygplatsen till boendet, och om det går att ta sig till affärer till fots.

5. Boka med säkerhet

Att boka via en förmedling eller direkt med ägaren är skillnad. Det skiljer sig även bland olika förmedlingar hur betalningen sköts och vad som gäller vid en eventuell avbokning. Se över hur betalningen görs innan du bokar och vad som gäller vid en avbokning.

6. Fem boendetips hos NOVASOL för barnsemestern

1.       Danmark med inomhuspool
2.       Vattenparadiset Tropical Islands i Berlin
3.       Stort hus för flera familjer (eller med mor- och farföräldrar)
4.       Kroatien med egen pool
5.       Vimmerby – Astrid Lindgrens Värld

Om Novasol

Novasol är en förmedling där du kan hyra hus, stuga eller lägenhet i nästan hela Europa. Novasol har besökt varje boende som de förmedlar. Läs mer om Novasol och boka din nästa semester här.