6 sköna kändismammors sommarsnackisar!

Lina Hedlund, Hannah Graaf Karyd, Ann Söderlund, Paula Uribe, Kitty Jutbring och Anitha Schulman sommarsnackade på LOPPI sommaren 2015!

Vad gör kändisar på sommaren? Fuskar de med färdigköpt marinad till köttet? Plankar de in till poolområdet? Eller smygkollar de Instagram när ingen ser? Varje vecka svarar flera kändisar och bloggare på frågor i ”Sommarsnackisen” som publiceras i stolt samarbete med Sibylla!

Lina_Hedlund01

Lina Hedlund: ”Är vi en vecka på all inclusive är det bara att köra”

Du har hittat favvoplatsen på din klippa/strand – och får besök av inte allt för närliggande annan solbadare. Verkar skötsam men problemet är bara att han släpat med en högtalare och spelar hyffsat hög och dessutom inte jättebra musik – vad gör du?
Ropar högt: ”Spela Alcazar istället!!” Man har ej patent på sin egna klippa och smaken är ju som baken. Antingen står man ut eller flyttar bort och hittar en annan klippa. Det är pest eller kolera.

Härliga Lina med familj

Alla dessa prylar man har med sig som småbarnsförälder till solbadandet… På vägen hem när du kommit till bilen/cykeln så ser du att ni har fått med er någon annans barns prylar, vad gör du?
Vet jag vems barn det är? Är det en napp eller solkräm kanske jag inte gör något, det är lite beroende på pris kontra avstånd. Är det något som är ersättligt så är det inte hela världen men är det någons snuttefilt så är det en helt annan sak.

Det ösregnar för 13:e dagen på rad och stämningen är allt annat än bra – ni har 10 dagar kvar på semestern, vad gör ni?
Beställer en resa! Kanske en sista minuten 🙂

Din goda granne frågar om du kan vattna blommorna inomhus i 3 veckor i början av sommaren. Javisst svarar du glatt! Och så undrar jag om du kan klippa och vattna gräset också kommer plötsligt som följdfråga, vad gör du? Hur mycket är det OK att be sina grannar om egentligen?

Det handlar om ”good karma” och man ofta igen om man ställer upp. Det är bra att man kan byta tjänster och hjälpas åt. Förhoppningsvis finns det en pool som man kan ”låna” 😉

Du har köpt en svindyr men helt fantastisk bikini som du bara måste ha den här säsongen och längtar efter att få slänga på dig varenda dag. När du glatt passerar skyltfönstret till en HM-butik ser du till din fasa att en identisk bikini hänger där, för 79 kr delen – vad gör du?
Blundar och går därifrån. Jag är värd den där bikinin och man ska aldrig ångra det man gör! Jag tänker att min dyrgrip till bikini förhoppningsvis är hållbar medens HM endast håller en säsong.

linah

Lina tror på ”good karma”

Ni är på den lokala sommarbutiken och ska fylla på med nödvändigheter inför dagens pannkakslunch. Ditt barn som annars är världens underbaraste är på ett helt oigenkännligt humör och rätt som det är ligger två paket ägg knäckta och rinner ut över golvet. Ingen annan verkar dock ha sett något… Vad gör du?
Jag säger till att det har hänt en olycka och frågor om papper alternativt ber någon hjälpa till att torka upp.

För tredje gången samma dag frågar barnet efter glass… Hur mycket glass är okej på sommaren egentligen? Benhårt ingenting eller ät så mycket du vill – det är ju ledigt!?
På sommaren är det ok att frångå rutiner men man kan försöka att ta med frukt till stranden istället för glass alternativt att ge isglass som är lite nyttigare. Sen får man tänka på hur länge sommaren varar. Är vi en vecka på all inclusive är det bara att köra. Är vi på landet eller hemma så är vi lite mer noga med rutinerna.

Hannah_Graaf01Hannah Graaf Karyd: ”Har fobi för lurv”

Dags för semester! Du vill helst ta det lugnt, mannen vill till Mallorca på löparresa och barnen vill helst av allt till Bamseklubben. Vems behov styr egentligen var semesterresan ska gå och vem måste kompromissa?
I vår familj så vill vi att allas viljor och önskemål ska uppfyllas. Ofta vill vi samma sak som tur är. I denna fråga så hade jag låtit min man fara på löparresa på Mallorca och jag lämnar in ungarna på Bamseklubben och passar på att ta det lugnt i en solstol med en bra bok. Allas behov uppfyllda 🙂

Egenföretagare och ovärderlig för jobbet! Hur mycket jobbsamtal är det OK att det kommer under semestern innan man behöver säga ifrån?
Semester är semester men som egenföretagare har man aldrig riktigt semester. Jag försöker ta en stund varje dag och beta av samtal, mail, blogga och annat. Passar på när barnen är trötta och vilar i soffan framför en film. Att vara egen har sina för- och nackdelar. Det är aldrig semester på riktigt men å andra sidan så kan man styra över sin tid och ha mer ledig tid och kvalitets tid med familjen.

Du har bokat din efterlängtade ledighet och det visar sig att ni semestrar på samma ställe som resten av Sveriges alla barnfamiljer som stökar med badringar, strandhanddukar och picknick-korgar överallt i ditt synfält. Flyr du med familjen till en egen strandkant för att få lugn och ro eller slår ni er ner mitt bland alla andra och gillar läget och tänker ”det är ju ändå den bästa stranden folk vill till”?
Personligen vill jag fly men för barnen skull så slår vi oss ner. Hittar de kompisar så har de roligare och vi blir gladare allihopa.

Är det okej att paxa solstolar vid hotellpoolen med handdukar? OM det är okej, hur tidigt får man gå ner?
Det finns inget som retar mig så mycket som när familjer går upp i ottan för att paxa bästa solstolarna när vi andra fortfarande sover. Så jag kör på vanligt folkvett och gör det inte. Får helt enkelt bara hoppas på att få en solstol.

Grannarna på landet ska bygga om i sommar. Det bankas var eviga dag medan de dragit till västkusten för att slippa eländet – okej att boka hantverkare när alla andra är lediga?
Ja, det tycker jag. Måste man bygga om så är det ju så. Klart att det kan vara störigt och jag skulle säkert svära varje dag över bankandet men det kunde lika gärna varit jag som skulle bygga om och det kanske bara gick då. Hade det varit jag så hade jag köpte en påse med godis, blommor, och öronproppar till grannarna och bett dem ha överseende.

Hannah_Graaf

Men gud vilken god marinad till köttet och vilken dressing utbrister gästerna. Hur har du gjort dem? Drar du en vit lögn och säger att ”du svängt ihop något” med vitlök som bas” eller säger du sanningen och visar glatt upp din köpedressing?
Jag visar glatt upp min köpedressing och tipsar om den.

Vaxning, epilering, laser, trådning… Sätten att bli len inför sommaren är många! Vad säger du när tjejgänget vill göra gemensam sak av ert salongsbesök? Hur bekväm som helst med att gå dit tillsammans eller hittar du på en ursäkt för att slippa plågas?
Älskar att plågas 🙂 och gör det gärna i grupp över ett glas vin med tjejgänget. Klart jag vill vara hårfri. Vax och trådning är grymt bra. Vill man bli fin så får man lida pin. Har fobi för lurv.

kitty_jutbring01Sommarsnackisen med Kitty Jutbring: ”Jag är liksom sån som inte kan hålla tyst när jag känner att nåt går överstyr”

Midsommarfirandet i området spårar ur redan vid lunch. Mitt bland alla barnfamiljer är det någon som inte alls kan hantera alkoholen och barnen har redan sett för mycket… Säger du till personen att det är dags att gå hem eller smiter du tyst därifrån med barnen för att slippa se eländet?
Ja, det gör jag. Även om jag eventuellt fått nog och samtidigt drar hem med kidsen. Jag är liksom sån som inte kan hålla tyst när jag känner att nåt går överstyr. Kom igen! Kan någon inte klara av att bete sig ok mitt på dan bland massa barn på självaste midsommarafton så är det nog fler med mig som får nog.

Semesterhotellets inredning håller inte riktigt måttet för Instagramflödet. Flyttar du på plaststolar och annat tjafs du inte vill kännas vid innan du tar bilden?
Snarare tvärt om! Jag tror jag istället bejakar skiten och lägger dit ett bananskal och ett par foppatofflor. Jag bjuder gärna på vardagens (och semesterns) sunkigheter.

Regnet öser ner under semestern och prognosen är tydlig: det blir ingen sol på ett bra tag! Barnen skriker, mannen tjurar och du känner dig uppgiven. Är det OK att ta sparkapitalet för att rädda sommaren och dra på en sista minuten eller får man helt enkelt gilla läget?
Det beror på vad sparkapitalet var sparat till. Kanske styr vi upp roliga regnpromenader i skogen, tältar på balkongen, bygger koja i vardagsrummet och lite annat hemma. Vi spar ju dessutom pengar på all solkräm vi slipper köpa. Literpriset måste ju ligga på ungefär samma belopp som en sistaminuten-charter, eller?

Familjen har precis hittat den bästa platsen på stranden och njuter till fullo när en familj med två gigantiska hundar slår sig ner bredvid. De badar dessutom hundarna precis i vattenbrynet där dina små barn bygger sandslott med hink och spade. OK eller inte OK att bada djuren på stranden?
Alltså det där kommer bli lite dubbelt. Å ena sidan älskar vi djur på riktigt, vi äter dom tex inte, och tycker såklart att dom med ska få bada, svalka sig och ha kul, å andra sidan är vi pälsdjursallergiker hela bunten. Jag tror vi hade flyttat oss eller bara bett familjen hålla undan hundarna lite och berättat om allergin. Det där med sandslotten tror jag bara vi hade gillat. Lite fina tassavtryck i skapelserna låter ju egentligen rätt trevligt.

kitty_jutbringUnderbara Kitty med familjen

När är barnen tillräckligt stora för att gå och bada själva? (Utan förälder med…)
Oj, det vet inte jag. Antar att det där handlar om simkunnighet och sånt. Tio år? Hjälp, jag vill att mina barn ska vilja ha med mig jämt. Och vara små jämt.

Hur mycket måste man umgås med svärföräldrarna under semestern? Är det OK att säga nej och isf; hur säger man det?
Det är absolut ok att säga nej. Hur fina svärisarna än är, så är det en viss anspänning att umgås eller bo med personer utanför den närmsta familjen. Det tar på energin och på semestern ska vi ju vila upp oss. Du kan inte vara naken, prutta, sura, sjunga och tramsa… sånt där du gör när du är helt bekväm och avslappnad. Jag tycker en kan vara ärlig och säga att ni behöver vara med bara familjen, att ni knappt hinner och orkar annat än vardagsrutinerna i vanliga fall och att ni måste passa på nu under semestern. Tror dom flesta kommer förstå och dessutom känna igen sig.

Rutiner är vardagens bästa vän! Hur hårt håller du på mat- och sovtider under sommaren? Jämt blodsocker är också vardagens bästa vän, annars blir bäbisen biten, nån annan dragen i håret, pappa Per börjar gråta och jag tappar tålamodet och skriker ”men för i helvete!” inför barnen som jag gjorde för ett par veckor sen. Så, ja, vi försöker hålla rutiner, lite iallafall. Men det blir ju mer picknickmat och mindre brunsås.

ann.soderlundSommarsnackisen med Ann Söderlund:
”Nu för tiden tar jag det lite lugnt med näckandet”

Du har precis slagit ner i en solstol på stranden och blickar ut över det böljande, asurblå havet. Från ingenstans dyker en klassisk, terakottafärgad strandraggare upp i ditt synfält, kastar ut handduken på obekvämt nära avstånd och börjar göra solhälsningar i sin tangakalsong. Vad gör du? Blir provocerad och flyr fältet eller ser det hela som en möjlighet att lära dig mer om yoga?
Jag är alltid lite rastlös när jag ligger på stranden, så det passar mig perfekt att en strandraggare dyker upp och livar upp stämningen. En bra snackis också på kvällens grillfest.

2. Under en shoppingtur på stan upptäcker du att en stackars stressad småbarnsmamma har lyckats stoppa in halva klänningen i trosorna och även lyckats få med sig en bit toalettpapper som släpar under ena skon. Vad gör du, går vänligt fram och meddelar diskret den genanta nyheten eller viker smidigt av runt närmaste hörn och låter henne fortsätta sin färd?
Haha! Det där med kjolen och pappret är en klassiker jag har råkat ut för ett par gånger, minst sagt. Hundra gånger av hundra går jag fram. Förstår mig inte på det där svenska sättet att man ska hålla sig på sin kant och inte lägga sig i. Att bry sig är solidaritet, att gå iväg är mobbning!

3. Tidig morgon och det är fortfarande lugnt i omgivningarna. Du ska ta ett morgondopp och inser att du glömt badkläderna i samma sekund som det börjar närma sig folk – hoppar du in näck eller struntar i badet?
För två år sen var jag ensam en morgon på stranden vid Micke och Sannas hus. Det var världens vackraste morgon och jag hoppade i och lät snippan sväva fritt. Bara det att en morgonpigg familj dök upp och ville kolla på stenar…Så nu för tiden tar jag det lite lugnt med näckandet

4. Äntligen dags för löpartävlingen som du tränar inför. Synd att du delar spotifykonto med maken och just under loppet tydligen ligger i hängmattan och lyssnar på delfinljud. Tackar du honom efteråt för extra utmaningen eller vill du mest slå honom?!
Det får bli alternativ nummer två, men sedan tackar jag honom för irritationsinfluensen eftersom den fick mig att kuta som en iller.

5. Äntligen lediga! Nu orkar vi ligga varje dag!! Eller…?
Jag ligger ganska jämnmycket året runt, men det blir mer tafs och hångel när man är halvnaken på stranden.

anna_soderlund1Härliga Ann Söderlund!

6. Rosévin till grillningen, javisst! Men vem har koll på barnen…?
På senare tid har jag blivit mer och mer Prussiluskan-inställd till att dricka massa rosévin framför barnen. Dels för att jag jobbar med frågorna och stiftelsen Trygga Barnen där jag träffar barn och ungdomar som berättar sina historier. Dessutom har jag ingen lust att vara bakis eller trött dagen efter längre. Livet är för kort, barnen för många!

7. Jävla grannen som kör gräsklippare och motorsåg varje vaken tid på dygnet. Hur mycket får man ”störa” i sommaridyllen?
Man får störa jäkligt lite. Skaffa er ett liv istället för att gå omkring och investera i massa penisförlängare som stör idyllen för oss andra.

 baraPaulaSommarsnackisen med Paula Uribe: ”Jag blir lite manjana på sommaren”

1. Sommar, ledigt och teknikfritt. Smygkollar du mejl/instagram/pinterest/facebook etc trots att ni kommit överens om att lämna tekniken hemma på ledigheten?
Eeeh ja. Inga problem med att låta mobilen vara död om den dör dock. Min sambo har väl större problem med det där. Toabesök är garanterat tid för ”fusk”, men mig lurar han inte. När jag inte tycker det är okej så kan det vara så att råkar stänga av hans mobil och låtsas att batteriet tagit slut…

2. Ang. träning; hur mycket säger du vs. hur mycket gör du?
Har man inte skött försäsongen så får man ju ta igen det i sommar. Men samtidigt har jag inte så höga krav. Jag blir lite ”manjana” på sommaren. Blir det löpning varannan dag då är jag nöjd! Jag kan ha träning inplanerat och sen dyker något annat upp. Då äter jag mackor och mår lika bra för det! Men det är ju skönt att hålla igång. Jag lever ju med en träningsgalning. Förra sommaren varvade vi löpning, lek, en tur till stranden och styrka på närmsta gräsplätt. Det blir ju helt klart tillgängligare på sommaren!

Fina familjen Paula, Hugo och Molly

3. Grannhotellets poolområde ser MYCKET trevligare ut än ert. Plankar du in med familjen eller stannar ni kvar och fortsätter sukta?
Plankar in. Vår familj hade gjort det som krävs! Klippt ett hål i stängslet om det var nödvändigt. Ingen moral alls på den punkten 😉

4. Grannarna på landet ska bygga om i sommar. Det bankas var eviga dag medan de dragit till västkusten för att slippa eländet – okej att boka hantverkare när alla andra är lediga?
Ah men jaa, jag är inte den där surkärringen! Klart jag hade svurit lite över det där jäkla bankandet. Hade de dragit igång halv sex en lördagmorgon hade jag gått över. Man får ju visa hänsyn och ha en schysst dialog. Men JA, det är okej att passa på under semestern!

5. Men gud vilken god marinad till köttet och vilken dressing utbrister gästerna. Hur har du gjort dem? Drar du en vit lögn och säger att ”du svängt ihop något” med vitlök som bas eller säger du sanningen och visar glatt upp din köpedressing?
Sanningen! Hade sagt ”jamen visst är den?? Den är på extrapris just nu!”. Inga problem alls, jag bjuder på den. Mina gäster har och andra sidan inte så höga förväntningar på min matlagning..

Paula+Molly6. När är barnen tillräckligt stora för att gå och bada själva? (Utan förälder med…)
Inte tänkt så mycket på det då min dotter fortfarande är så liten. Första kriteriet är ju att kunna simma. Sen att hon i så fall går dit med andra kompisar. Det kan ju hända så mycket, man kan bli knuffad i vattnet, få kramp. Ingen direkt generell ålder för när det är okej och inte – det där får man känna efter!

7. Alltid dåligt väder på midsommar! Kvittrar du på i ”keep it positive” anda eller ”bedövar” väderdeppigheten med en extra snaps?
Älskar midsommar! Det är min bästa dag på året. Men det är ju för fan alltid dåligt väder, så jag har inte så höga förväntningar. Förra året hade vi en jättefin sommarklänning till Molly men det slutade ändå med att hon sprang runt i en onepiece och poncho. Vi lever inte i en stekhet tropisk djungel, vi lever i Sverige. Inget dåligt väder, bara dåliga kläder – helt klart!

8. Din kompis/partner däckar i den heta solen men har olyckligt glömt både solglasögonen mitt i pannan och paddan på magen. Vad gör du? Flyttar i all välmening på sakerna för att undvika en smärre solningskatastrof eller tänker att det är ett perfekt läge för ett practical joke och adderar även hemnycklarna på bröstkorgen?
Låtit det ligga kvar, alla dagar i veckan. Blåsor där går gränsen. Då hade jag kanske i alla fall väckt honom. Inga skador… Men vita märken är ju bara skitkul! Hehe..

9. Du blir spontant medbjuden på poolparty, tackar glatt ja men inser på vägen dit att du glömt raka både ben och bikinilinje (de senaste 4 veckorna!). Vad händer härnäst?
Shit asså. Hade antagligen panik-kört med bilen till närmsta mack och köpt engångshyvlar. Jag hade i alla fall absoluuut inte lagt mig en pool med ”orakade regioner”.

anitha_penny

Sommarsnackisen med Anitha Schulman: ”När det kommer till skönhets-göra finner jag inga rimliga gränser för hur torterad jag kan bli”

1. Sommaren närmar sig och varenda en verkar ha planer på att göra massa roliga saker. Spär du på sommarplanerna eller säger du lugnt ”vi ska göra ingenting”?
Vi har nyss flyttat in i en lägenhet som renoveras. Sista två veckorna i juli drar vi till Turkiet och förhoppningsvis hinner byggarna göra klart lägenheten under tiden!

2. Nära vännen fyller jämt i sommar och bjuder på maskerad. Du som avskyr att klä ut sig. Tackar du nej eller biter i det sura äpplet och drar snällt på dig Hawaiistassen?
Varför förutsätter man att jag hatar maskerader? Jag går ALL IN! Alltså det är bara torrbollar som inte bjussar. När Gry Forsell fyllde 40 år var det tema 1973. Jag tolkade det som Kiss debutskiva och var Gene Simmons, Calle var Agneta i ABBA.

Anitha med dottern Penny och mannen Calle

3. Bekanta vännerna har en toppenfin sommarstuga som barnen tjatar om var eviga dag och som de bara skulle ääälska att hänga i. Ni har inte setts på ett tag och det är lite genomskinligt vad du vill om du ringer såhär nära sommaren. Vad gör du?
Ser till att ha ett fint erbjudande som de inte kan säga nej till senare i höst och de blir såklart glada och bjuder på middag med övernattning. Sen överkompenserar jag på disk och städ.

4. Lediga dagar betyder ledig tid med familjen! Tjoho! Ärligt talat – hur lång tid tar det innan du längtar efter vardagen och lite egen tid?
Alltså alldeles för kort tid faktiskt. Första flykten är den in på sociala medier okynnes länge. Scrollar sakta 8 h Instagram noga läsandes varenda rad. Sen heter det powerwalks och sedan är det ren konkret utlejning som gäller.

5. Avlägsna släktingar hör av sig och vill komma till storstan i sommar. Ni som bor så centralt och bra – vi kan väl få bo hos er? Du vill verkligen inte detta… Säger du det rakt ut eller hur slingrar du dig ur?
Jag skyller på trångboddhet och att jag bär på ett vidrigt virus och just nu har Anticimex varit hemma och analyserar om vi har vägglöss. Vuxna människor kan faktiskt bo på hotell eller vandrarhem.

6. Vaxning, epilering, laser, trådning… Sätten att bli len inför sommaren är många! Vad säger du när tjejgänget vill göra gemensam sak av ert salongsbesök! Hur bekväm som helst med att gå dit tillsammans eller hittar du på en ursäkt för att slippa plågas?
När det kommer till skönhets-göra finner jag inga rimliga gränser för hur torterad jag kan bli. Den som vill vara fin får lida pin. Vem älskar inte att vara slät som en vetedeg på sommaren 🙂

7. ”Inga bröst, ingen bikini”. Den har vi hört mammor höja rösten om inför sommaren förut! Vad tycker du – är det okej med bikini till småflickor eller är det omänskligt att hälften av barnen ska behöva ha dubbelt så mycket tyg på stranden?
Men gud så tramsigt. Klart de ska få ha bikini. Den som laddar det med något sexuellt; DEN har problem. Barn gör inte som man säger, barn gör som man gör. I så fall ska jag också springa runt i UV-dräkt med solkeps.