5 tips för minskad skärmtid – för hela familjen

I samarbete med Club Creo

Minska er skärmtid och gör kreativa saker tillsammans – hela familjen. Här är en lista med fem aktiviteter och pyssel som är roliga för både stora och små. 

Det är lätt att fastna framför en skärm när lediga stunder ges och fantasin tryter, både för vuxna och barn. Att pausa tiden framför skärmarna och umgås med varandra är viktigt. Gör det genom att erbjuda kreativa aktiviteter för barnen genom pyssel och lek som främjar finmotorik och utveckling. Visste du att det finns forskning som visar att kreativt arbete med händerna förbättrar skolresultaten? Här är fem roliga och kreativa aktiviteter som gör det lättare för barnen att slita sig från skärmen och dessutom ger er en rolig stund tillsammans.

1. Lek med lera

Lera fungerar för alla åldrar. Från det lilla barnet som ännu inte har lärt sig pincettgreppet till det stora barnet med en finslipad finmotorik som klarar av att göra riktigt små och fina detaljer på sina lerfigurer. Club Creos välkomstpaket innehåller just lera. Bland annat flera förpackningar med Silk Clay som är en mjuk, lättarbetad och självtorkande lera. I paketet finns dessutom flera andra tillbehör för att låta skapandet och kreativiteten flöda.

Just nu får du ett välkomstpaket hos Club Creo för bara 59 kr. Klicka här för att komma till erbjudandet ››

2. Pom-Poms till rummet

Det enda ni behöver för att göra egna fluffiga pom-poms till rummet är tylltyg i önskade färger, en tjock kartong, sax och penna. Principen är densamma som när man gör de klassiska ”garnbollarna” och de stora fina pom-pomsen i tyll blir verkligen en fin detalj som sticker ut i barnrummet.

3. Baka något tillsammans

Ett populärt bakverk som också kan varieras till smak och utseende är cupcakes. Ha på glasyr och strössel eller frosting i fina färger och sätt dit figurer av sockerpasta eller marsipan. Gör små vimplar och stick ner i dina cupcakes. Bara fantasin sätter gränserna för hur era cupcakes ska se ut.

4. Pyssla med stenar

Nu när snön till stor del smält bort i landet är det ett fin-fint läge att leta stenar. Stenar kan du göra mycket roligt med och samtidigt får ni frisk luft. Ett tips är att göra en utflykt till en skog så att ni kan hitta riktigt fina stenar och även njuta av naturen. Väl hemma kan ni tillsammans bygga figurer med hjälp av en limpistol. Ett tips är att måla stenarna med hobbyfärg och göra trädgårdsdekorationer i form av skalbaggar, nyckelpigor, katter och andra djur. Eller varför inte limma ihop två stenar till ett litet hustroll som ni dekorerar med passande trollhår av lite garn och målar på ett par ögon?5. Påskpyssel för hela familjen

Inför påsk är det ett ypperligt tillfälle att ta fram färgglada papper, pennor, fjädrar, piprensare och annat skoj. Tillsammans kan ni pyssla ihop påskkort till påskpromenaden på skärtorsdagen eller till familjemedlemmar och släkten, eller kanske pynt till påskriset som ni kan hänga upp tillsammans. Kycklingar, ägg, fjädrar, påskharar eller små korgar fyllda med godis. Varför inte göra era egna påskägg med hjälp av ballonger, tapetklister och tidningspapper?

Om Club Creo

Club Creo är en hobbyklubb som vänder sig till alla barn som älskar att pyssla. Deras paket har olika teman varje gång och ditt barn kommer att få prova på allt möjligt inspirerande pyssel. Varje paket är väl genomtänkt och innehåller precis det du behöver för att kunna göra en eller flera saker helt färdiga och du behöver inte tänka på att köpa till extra material. Just nu har Club Creo ett välkomsterbjudande där du får första paketet för bara 59 kr. Klicka här för att ta del av erbjudandet ››