5 tillfällen då vi önskar att vi kunde byta plats med våra barn

Att vara vuxen har många fördelar, man bestämmer själv när man vill äta godis och när det är läggdags och ingen säger till en hur man ska klä sig eller när man ska vara hemma. Men trots det så vill man faktiskt ibland bara vara liten igen och slippa alla krav och måsten.

 Läs också: 9 svettiga tillfällen med barn – Angelica Lagergren listar!”

Här har vi listat fem situationer då vi gärna skulle bytt plats med våra barn för en stund:

1. När det är kallt, mörkt och ruggigt ute. Vem skulle inte vilja krypa ner i en varm åkpåse, omlindad av filtar och bli körd i en vagn istället för att kriga mot vind, snö och regn så fort du ska lämna huset?

2. När du är trött och hungrig och måste ta dig till affären för att handla. Visst skulle det bli så mycket lättare att genomlida den där handlingen om någon mutade dig med lite godis och en film på paddan medans någon annan gjorde jobbet.

 Läs också: Stressad? Här är 6 tips som lugnar dig direkt”

3. När allt du vill är att få en lugn fredagskväll i soffan efter en intensiv vecka på jobbet men barnen bestämmer sig för att aldrig somna, du bränner maten på spisen och wifi:et slutar fungera. Hur skönt skulle det inte vara att i dessa lägen bara lägga sig ner på marken och skrika tills någon löste alla dina problem.

4. När du sitter på en middag och känner den där ostoppbara tröttheten komma. Så skönt om det i dessa lägen skulle vara socialt accepterat att bara somna var du än är. I soffan, på golvet eller varför inte i maten.

 Läs också: 3 tips som gör vardagen LÄTTARE för en trött mamma”

5. När du ramlar, får ont i knäet och kanske till och med blöder lite. Det första du gör är att kolla dig omkring så ingen såg men vad vi alla vill göra är egentligen att släppa lös tårarna och gråta över hur ont det gör medans någon blåser och tröstar.

Av: Jessica Juhlin

Läs också

  1. 5 middagstips hela familjen kommer älska
  2. 5 middagstips att testa i veckan!
  3. 5 middagstips - fredag HELA veckan!
  4. 6 smarta tips - Så får du behålla din barnvagn