5 svenska serier du INTE får missa i höst

Behöver du serietips i höst? Är du ett fan av svensk produktion? Grattis! I höst åtekommer flera gamla favoriter och även en del nya spännande projekt. Nästan så vi längtar efter höstrusk och mörka tv-kvällar.

Vår tid är nu

Hand upp alla som blev kära i kostymdramat Vår tid är nu när serien först sändes. Vackra historiska miljöer, ett kärlekspar i klass med Romeo och Julia och en konfliktfylld familjehistoria. På SVT går att läsa det här om fortsättningen: ”Motsättningarna mellan Peter och Gustaf skärps. Nina har återhämtat sig men fått nya krig att utkämpa. För Calle öppnar sig nya vägar. En person ur Maggans förflutna dyker plötsligt upp”. Som om det inte vore nog är en tredje säsong redan på G!

Premiär säsong 2 på SVT 1 oktober

Foto: Johan Paulin

Andra åket

Regissören Felix Herngren spinner vidare på ett fungerande koncept, nämligen att producera framgångsrika familjekomedier i efterdyningarna av ”Solsidan” och ”Bonusfamiljen”. Andra åket handlar om en familj som beslutar sig för att lämna stressen i Stockholm och flyttar upp till Björkfjället i norr för att driva hotell. I rollerna ser vi bland andra, William Spetz, Bert-Åke Varg, Sanna Sundqvist och Jakob Zetterberg.

Premiär i november på SVT

Foto: Janne Danielsson

Jägarna

Går det att följa upp Jägarna och Jägarna 2? Går det att göra det i serieformat? Det får vi reda på i höst när TV4 och C more väcker liv i norrlänningarna. Självklart är Rolf Lassgård fortfarande huvudrollsinnehavare och spelar polisen Erik Bäsckström, som i serien flyttar tillbaka till norr för gott.

Planerad premiär i november på C more/TV4

Det som göms i snö

A match made in heaven! Eller? Det återstår att se…Leif GW Persson och Robert Gustafsson har slagit ihop sina kloka och skapat ett ny kriminalserie där Leif är idéskapare och Robert huvudrollsinnehavare. Den senare spelar en polis som gör comeback efter en längre sjukskrivning och tar sig an en så kallad ”cold case”-grupp.

Premiär den 21 augusti på kanal 5,

Foto: Baldur Bragason

 

Ingen utan skuld

Äntligen får vi se Vera Vitali från ”Bonusfamiljen” som huvudrollsinnehavare igen. I Ingen utan skuld spelar hon en krönikör. Även Jens Hultén har en huvudroll och spelar en före detta vapenhandlare som söker hämd på en gammal vän som försökt mörda honom.

Premiär i september Viaplay