5 smarta klädesplagg - se kollektionen här

I annonssamarbete med Reima

Hållbarhet, miljö och framtid. För att barnen ska få en så bra framtid som möjligt på den här planeten behöver vi hjälpas åt. Här är 5 saker Reima gör för att arbeta för en mer hållbar framtid – för alla barn.

Reima har i 77 år designat kläder för aktiva barn. Deras resa började med återvinning då de redan på 1940-talet gjorde nya kläder av gamla vinteroveraller från försvaret. För att barnen ska kunna fortsätta njuta av naturen behöver vi tillsammans hjälpas åt för att bevara den. Det är de små sakerna som kan göra stor skillnad på sikt. Reima arbetar ständigt med hållbarhet och miljö för att naturen ska kunna vara en lekplats för barnen nu och många generationer framåt. Vi har listat 5 saker Reima gör för en hållbar framtid – ett litet steg i taget.

Spana in hela Reimas kollektion här1. Giftfria kläder

Barnen ska kunna njuta av att simma i rena hav och äta fisk och skaldjur som har levt ett bra liv. För att skydda alla levande varelser i havet är alla plagg från Reima helt giftfria.

Kulkija Reima

Prisbelönta jackan Kulkija är gjord av ett enda material och därmed 100% återvinningsbar.

2. Plagg med långt liv

När Reima designar kläder är kravet att de ska vara hållbara och lättskötta. Ytterplaggen från Reima är designade för att ärvas av minst tre barn. Hållbara kläder kräver mindre tvätt vilket sparar på vatten, energi och tvättmedel som i sin tur minskar påverkan på vår värld.

Kierto är slitstarka, klassiska och 100% återvinningsbara skalbyxor. De är gjorda av ett enda material. Du kan registrera Kiertos unika ID-nummer efter köpet för att följa deras resa. 

3. Jackan för vår framtid

Reima har utvecklat en monomaterialkollektion: kläder tillverkade av ett enda sorts tyg som ändå är vattentäta. De är tillverkade för att kunna användas av flera barn och sedan återlämnas till Reima för att återvinnas till polymerer och därefter bli till nya produkter. Vinterjackan Muutun tillverkas av ett monomaterial som enkelt kan återvinnas då den är gjord av ett enda material. Varje jacka har ett eget ID och du registrerar jackan efter köpet och kan då följa dess resa när du inte använder den längre och den lämnas över till någon annan. När jackans livscykel tar slut återvinner Reima den och skapar nya produkter och resan börjar om på nytt.

Muutun Reima

Jackan Muutun har smarta detaljer, vattentätt material som andas och vann Scandinavian Outdoor Award för bästa barnjacka. Del av juryns motivering: Med Muutun Jacket designade Reima en vattentät och andningsbar barnjacka som är gjord av 100% polyester och tack vare monomaterialet är den 100% återvinningsbar. ”Jag lämnade den hängande i 6 timmar i regn och handduken i den blev aldrig fuktig”, säger en jurymedlem. Barn är framtiden, vi borde hålla dem torra och bekväma.

4. Minska den mänskliga påverkan
För att minska den mänskliga påverkan på miljön deltar Reima i olika miljöprojekt. Reima donerar till #OURSEA-kampanjen för rengöring av Östersjön. Reimas huvudkontor är en del av GreenOffice-programmet, som stöder WWF (World Wide Fund for Nature) som arbetar för att bevara vilda djur.

5. Bara ekologisk bomull

Det finns många anledningar att välja plagg med ekologisk bomull. Ett certifierat ekologiskt bomullsjordbruk är till exempel inte bara bättre för vår planet, det är också bättre för människorna som är involverade i jordbruket. Det minskar nämligen hälsorisker som förgiftning som orsakas av återkommande exponering av bekämpningsmedel.

Moomin Reima

Huvudingrediensen i det mjuka Muminplaggen för de allra minsta är ekologisk bomull, precis som alla andra produkter är de giftfria. Här är Moomin Trygg och Moomin Snyggast i ekologisk bomull.

Visste du att… 99% av all bomull i Reimas plagg är ekologisk? Ekologisk bomull producerar ungefär 46 % mindre CO2e än vanlig bomull. Det är helt klart musik för vår planets öron.

Leverans utanför butiken

Reimas butik i Mall of Scandinavia följer självklart restriktionerna. Du kan ringa in din beställning på 073-500 62 02. Personalen plockar ihop produkterna, du betalar med swish och kan hämta upp utanför butik eller till och med i garaget vid överenskommelse.

Därför Reima

Reima har under de senaste 77 åren arbetat för att nästa generation ska vara redo för framtiden. Reima gör funktionella, giftfria, sköna och hållbara kläder som barnen tycker om att ha på sig i alla väder. Alla plagg är tillverkade för att hålla länge och för att användas av flera barn om och om igen.