5 saker du inte visste om menskoppenI annonssamarbete med Apofemme

Få 15% rabatt med unik rabattkod

Just nu får du 15% rabatt hos Apofemme om du uppger koden ”Loppi15” när du gör din beställning. Apofemme har fri frakt, fri retur och snabb leverans. Ditt paket hamnar direkt i brevlådan, smidigt och enkelt. Välj mellan åtta olika färger. Levereras endast inom Sverige och Norge.

Ekonomiskt och miljövänligt. Att använda menskopp som mensskydd har många fördelar. I samarbete med Apofemme har vi listat 5 saker du kanske inte visste om menskoppen.

En menskopp har många fördelar. Den håller i upp till 10 år så att använda menskopp är både bra för miljön och för din plånbok. Enligt studier som Apofemme har gjort sparar du över 400 kronor om året på att använda menskopp. Andra fördelar är att den bevarar kroppens naturliga pH-balans, är fri från kemikalier och att du slipper byta mensskydd i tid och otid.

5 saker du inte visste om menskoppen

1. Menskopp är bra för muskulaturen

En myt om menskoppen är att den skulle förslappa muskulaturen i slidan, men det är tvärtom. Enligt studier är det bra för slidans muskulatur med menskopp. Musklerna stimuleras när det sitter en kopp i slidan och du kan förebygga problem som inkontinens.2. Du slipper dålig lukt

Med bindor och tamponger kan ibland en dålig lukt uppstå. Det slipper du om du använder menskopp som dessutom ger en lätt och följsam känsla. Du kan använda en menskopp i upp till 12 timmar, men det kan vara dags att tömma den efter cirka fyra timmar.

3. Att ha menskopp är bekvämt

Att menskopp skulle vara skavigt eller oskönt är en myt. När menskoppen sitter som den ska så känns den inte alls och du kan leva på precis som vanligt. Här finns tips på hur du sätter in och tar ut din menskopp. 


4. Det är hygieniskt med menskopp

En menskopp kan inte absorbera och ge plats för bakterier att gro, som exempelvis bindor och tamponger kan göra. Om du är noga med din handhygien och håller menskoppen ren är det väldigt hygieniskt med menskopp. Det är dessutom milt för slidans känsliga slemhinnor.

5. Du kan bada med menskopp

Inget vatten kommer in – inget blod läcker ut. Det är säkert, tryggt och smidigt att bada med menskopp och du slipper byta mensskydd på badplatsen. Nyfiken på hur en menskopp fungerar? Här får du veta mer!

apofemme menskopp rabatt