5 saker att göra efter att du fått besked om att du är gravid

I annonssamarbete med Belly

Är du eller försöker du bli gravid? Då är den här listan för dig!

 

1. Känslor kring beskedet

Det kan vara många känslor i kroppen efter att man fått det första beskedet om sin graviditet. Plusset på stickan representerar ju ett helt nytt liv i magen! Tillåt dig själv att känna alla känslor som kommer, oavsett vilka de är. 

 

2. Ladda ned en gravidapp

Följ och dokumentera din graviditet med en gravidapp. Belly, tidigare Bonzun, är den senaste gravidappen för blivande mammor. Med Bellys gravidapp får du veckovis uppdateringar, värdefulla tips, artiklar, unika rabattkoder, fotodagbok, symptomlista, gravidkalender och mycket mycket mer.

Ladda ned här: Testa den nya gravidappen Belly redan nu

 

3. Kontakta en barnmorska

Ta kontakt med den mödravårdscentral du önskar besöka under graviditeten. Själva inskrivningen och det första besöket sker mellan gravidveckorna 5-12, så ju tidigare du tar kontakt med MVC desto bättre. Du och din barnmorska kommer att ses med regelbundna mellanrum under hela graviditeten för att hålla koll på din och din bebis hälsa. Du blir bland annat erbjuden ultraljud, fosterdiagnostik och samtal om känslor inför förlossningen.

 

4. Sätt intentioner

Du behöver inte planera allt in i minsta lilla detalj när det kommer till graviditeten, förlossningen och den första tiden med din bebis. Tillåt dig däremot att drömma om de bästa scenariot och sätt dina intentioner för båda graviditeten och mödraskapet. Positiva intentioner förstärker upplevelsen.. och bidrar till lite extra gravidlyster!

 

5. Skaffa gravidförsäkring

Försäkra dig och ditt ofödda barn med en gravidförsäkring. Det är normalt att känna sig orolig under graviditeten, med en gravidförsäkring kan du känna dig tryggare. Försäkringen innehåller bland annat ersättning för medfödda sjukdomar, förlossningskomplikationer, olycksfall och sjukhusvistelse.

Unika deals för dig som gravid: Ladda ned appen och få tillgång till erbjudanden

 

Foto: Pressmaster/Shutterstock.com

Mer:

Ägglossnings- och graviditetstest