5 goda och bra mellanmål till barnen

barn som äter bra mellanmål

Lediga dagar innebär inte bara mer tid tillsammans och att man gör roliga saker, det innebär även flera luncher och mellanmål som man behöver ha hemma och tillaga. Här hittar du fem enkla mellanmål som större barn kan fixa själva, och som går snabbt att göra iordning till mindre barn, och till dig själv!

Smoothie

Det finns så många fördelar med smoothies. Det är enkelt att göra, man kan välja i stort sett vilka ingredienser man vill, det är fullt av vitaminer och mineraler – och så är det gott förstås. Dessutom är det enkelt att ta med om man ska iväg. Här bör man dock ha en mixer eller stavmixer förstås, men sedan är det enkelt – använd favoritfrukterna och bären, eller det som finns hemma.

–> Tips är att göra egna klämmisar. 

Yoghurt

Många barn gillar yoghurt och det här är förmodligen en av de snabbaste mellanmålen som finns. Det krävs ingen tillagning alls, bara upphällning – om man inte köper små, portionsförpackade, yoghurtar för då behövs inte ens det. Sådana är dessutom enkla att ta med när man åker iväg, ifall man behöver ett snabbt mellanmål i bilen eller vart man än befinner sig.

Frukt

Även detta är förstås mycket enkelt att äta, och även enkelt att ta med om man åker iväg. Av den anledningen bör man alltid ha frukt hemma, som mellanmål eller när man känner sig sugen på något. Vill man göra det lite roligare så kan man förstås skära frukten och göra en liten fruktsallad, eller ett fruktfat som känns lite lyxigare. Även fruktsallad är enkelt att ta med när man ska iväg, även om man då behöver förvara fruktsalladen i en burk med lock och ta med en gaffel att äta med.

Smörgås

En riktig klassiker och kanske till och med det vanligaste mellanmålet för en del, men ändå värt att nämna. Smörgåsar och pålägg har de flesta alltid hemma, och detta kan varieras mycket – med olika bröd, och olika pålägg. För att göra det lite roligare och till en trevlig fikastund kan man förstås ställa fram olika bröd och olika pålägg, och äta tillsammans vid bordet.

Morots- och gurkstavar

Även detta är enkelt, men samtidigt gott – och nyttigt. Skär stavar av morötter och gurkor, och eventuellt andra grönsaker. Om man vill kan man äta dem med någon dip, och här finns många nyttiga alternativ som man kan blanda ihop själv. Ett enkelt sätt att få barnen att äta mer grönsaker.

Artikelbild: Envato.com 

Läs också

  1. Bär- och fruktremmar – recept på smarrigt snacks
  2. 5 middagstips att testa i veckan!
  3. Barn med dålig matlust? 8 tips för att öka matglädjen hemma!
  4. 3 söta och enkla påskpyssel för barn
  5. 5 tillfällen då du får säga till någon annans barn