5 bra saker du kan göra för din gravida tjej

I annonssamarbete med Moderna Försäkringar

Även om det bara är mamman som är gravid så är ni två som väntar barn. Som partner kan man ibland känna sig otillräcklig, men det finns en hel del du kan göra för att underlätta. Vi har tipsen som gör det bästa av kommande nio månader!

Nio månader av förväntan, spänning och lyckorus. Så här kan du som partner förbereda dig och göra livet lite enklare för den gravida och även för dig.

1. Prata!

Kommunikation är som alltid viktigt i en relation. Kanske extra viktigt nu. Våga sätta ord på dina förväntningar, din oro och glädje inför föräldraskapet. Det är svårt att vara ett bra stöd om man själv inte kan uttrycka och få utlopp för tankar och känslor.

2. Följ med till MVC

Funderingar och frågor? Passa på när ni träffar barnmorskan på MVC.

Se till att vara med på de regelbundna träffarna hos barnmorskan. För din partners skull men lika mycket för din egen. Det ger dig större förståelse kring graviditeten och stärker bandet mellan er som par.

3. Läs på

Det finns mängder av bra litteratur om graviditet, förlossning och amning. Att vara påläst och förberedd gör dig tryggare i din roll som partner och blivande förälder. Särskilt inför förlossningen kan det vara bra att känna till olika möjligheter till smärtlindring samt förlossningens olika faser.

4. Teckna en gravidförsäkring

En gratis gravidförsäkring fungerar som en olycksfallsförsäkring. Moderna Försäkringar erbjuder även ett utökat skydd i Gravidförsäkringen Large. Den ger ett större skydd då den även täcker sjukdomar samt eventuella förlossningsskador för den gravida. I försäkringen finns även ersättning om du som partner skulle drabbas av en förlossningsdepression, något som är vanligt men inte pratas så mycket om. Här kan du som partner teckna en gravidförsäkring åt din flickvän/fru som har fullt upp med att vara gravid.

5. Följ graviditeten med en gravid-app

Uppmuntran och beröm kan man inte ge för mycket av. ”Idag går vi in i vecka 30! Bara tio veckor kvar!” Inget är mer uppiggande för en trött gravid att dela nedräkningen till bf. Som partner kan du enkelt följa graviditeten och fostrets utveckling vecka för vecka, genom olika gravidappar. Apparna Belly och Preggers är våra favoriter!

Här kan du läsa mer om er graviditet och teckna en gravidförsäkring.

 

Advertisement