5 bästa beautyknepen mot torr hy i vinter

I ANNONSSAMARBETE MED PHILIPS AIR

Har solkrämen fått byta plats med den återfuktande hudkrämen i badrumsskåpet hemma hos dig? Att märka på hyn att hösten och vintern är på gång är inte ovanligt. Här har vi samlat våra bästa beautyknep mot torr hy i vinter.

Torr inomhusluft kan upplevas året runt men det blir extra påtagligt under det kalla vinterhalvåret. Vid riktigt kalla temperaturer innehåller utomhusluften inget vatten alls vilket gör att hyn tar stryk när vi rör oss utomhus. Men även inomhusluften påverkas extra mycket vintertid. Den uppvärmda luften tappar nämligen mycket fukt även den.

I den torra luften smiter fukten ur dina porer, och även om du har en fet hy eller blandhy i vanliga fall kan det yttersta lagret bli genomtorrt. Både hudfnas och finnar kommer som ett brev på posten eftersom hyn arbetar desperat för att på något sätt återfukta sig. Genom att hjälpa den på traven kan du behålla en lugn och återfuktad hy även på hösten och vintern.

Redaktionens 5 bästa knep mot torr hy i vinter

Välj en fuktkräm som passar din hy

Olika hy har olika förutsättningar. Är du inte påläst när det kommer till hudkräm? Rådfråga personalen på ditt närmaste apotek. I regel är karbamid och glycerol bra ingredienser för dig med allmänt torr hy året om, eftersom det går ner i huden och återfuktar på djupet. Har du fet hy eller blandhy ska du ställa siktet på hyaluronsyra som främst fuktar det yttre hudlagret.

 Rätt luftfuktighet inomhus hjälper torr hy

I många hem är luften torr på vintern utan att man vet om det. Med hjälp av en luftfuktare från Philips får du hjälp att skapa och behålla en luftfuktighet på 40-60%. På så sätt behöver huden inte kämpa på samma sätt och får chans att återhämta sig mellan dina utomhusturer. Läs mer om Philips luftfuktare HU4813/10 här!

Philips luftfuktare HU4813/10

Lyxa med en fuktspray

Har du ett jobb där du sitter mycket framför datorn? Utrusta ditt skrivbord med en fuktspray för ansiktet. Du får inte bara en direkt fräschhetskänsla utan kan också ge huden extra tillskott av fukt på en sekund under dagarna.

Smörj vid rätt tillfälle

Hudkrämer i all ära, men ett stort no-no är att smörja precis innan du ska gå ut i kyla. Vattenbaserade och fuktgivande krämer som inte torkat in ordentligt kyler ner hela ansiktet när du går ut och torkar ut ansiktet när det utsätts för kyla. Se hellre till att lägga din smörjrutin på kvällen innan du går och lägger dig.

Prova olja

Har du letat förgäves efter en hudkräm som passar din hy? Då är det dags att prova ansiktsolja. Här kan du välja bland många olika varianter och prisklasser, på redaktionen har vi positiva erfarenheter av allt från billigaste mandeloljan på Apoteket till lyxolja signerad en Hollywoodstjärna. En klar fördel med ansiktsolja är att den inte innehåller något vatten, vilket kan verka uttorkande på den allra torraste huden vintertid.