5 anledningar att välja Bamses produkter till barnen

I annonssamarbete med CCS

Att ett barns hud är extra känslig och behöver bra produkter vet många om. Men är du medveten om varför det är viktigt med parfymfritt till små barn? Här får du svar på det och även tips på produkter som passar bra till dina barn. 

Visste du att 43% av Sveriges befolkning* känner en oro för de kemikalier som finns i hudvårdsprodukter? Och 44%* tycker att det är viktigt att köpa ekologiska hud- och hårvårdsprodukter till sina barn. Bamse by CCS har utvecklat ekologiska och parfymfria produkter för barn. Serien består av fyra produkter, alla skonsamma mot ett barns känsliga hud. Här är 5 anledningar att välja ekologisk hudvård till dina små.

Bamse by CCS

1. Barn är känsliga mot parfym

När barn är små är toleransen mot parfym lägre och därför har de lättare att på sikt utveckla allergier mot just detta. Därför blir det extra viktigt att göra vad man kan för att skydda sina små liv mot detta. Välj hudvård som är just oparfymerad och innehåller dokumenterat skonsamma ingredienser, till exempel Bamse by CCS.

2. Skummigt schampo

Nalle-Majas schyssta schampo från Bamse by CCS är ett ekologiskt och oparfymerat barnschampo som ger ett rikligt och rengörande skum. Du kan göra dusch eller badstunden till en rolig och mysig stund genom att forma håret i olika formationer. Gör skummiga horn eller en toppig tårta. Läs mer här hur du gör badstunden till en lek. (Länk till artikel 1)

3. Förpackningarna är fina

Bamse by CCS har satsat på fina och lekfulla förpackningar. Här hittar du Bamse, Lille Skutt, Nalle Maja och Katten Jansonpå framsidan av produkterna – figurer som barnen känner igen. Förpackningarna är dessutom gjorda av biobaserad plast och minst 10% naturligt trämaterial, det gör att strukturen på förpackningen känns träliknande.

4. Prisvärda och ekologiska

Alla produkterna är dermatologiskt testade för att passa målgruppen. De är dessutom ekologiska och prisvärda. Du får mycket bra produkt för pengarna. Balsametsom frontas av Lille Skutt är mjukgörande för alla hårtyper. Det motverkar dessutom statisk elektricitet och gör håret lättare att reda ut.

5. Hudlotion utan svid

Letar du efter en ekologisk och oparfymerad hudlotion till barnen som inte svider? Här har du lösningen. Katten Jansonshärliga hudlotion är en lotion som inte svider vid applicering. Det är en skön och lugnande hudlotion helt fri från allergener och parfym. Den går snabbt in i huden utan att kladda, perfekt för otåliga barn på språng.

Visste du att… 7 av 10 kvinnor**föredrar att köpa ekologiska produkter? Du hittar Bamse by CCS exklusivt på svenska apotek. Vill du köpa produkterna kan du göra det här!

*Källa: CCS konsumentundersökning april 2016, Lloyds Apotek mars/april 2016
**Källa: Undersökning av Bonnier 2016