5 anledningar att ta aktiv folsyra som gravid

I samarbete med Natalben Gravid

Aktiv folsyra som gravid? Du kanske vet att folsyra minskar risken för ryggmärgsbråck hos ditt barn, men visste du att det är bra att börja med folsyra redan när du planerar att bli gravid? Här är 5 anledningar att ta aktiv folsyra som gravid, och innan en graviditet.1. Aktiv folsyra framför vanlig

Folsyra som finns i vanliga kosttillskott behöver omvandlas i kroppen för att bli aktivt. Upp till 15% av befolkningen har svårt att omvandla folat/folsyra till aktiv folsyra. Natalben Gravid är ett kosttillskott som innehåller aktiv folsyra som alltså inte behöver omvandlas i kroppen.

2. Minskar risken för ryggmärgsbråck

Folsyra minskar risken för att ditt barn ska få ryggmärgsbråck. Det uppstår under fosterstadiets tredje och fjärde vecka. Därför är det viktigt att ta folsyra redan när du planerar att bli gravid.

3. Folsyrabrist kan öka risken för missfall

Folsyrabrist är även förknippat med en ökad risk för missfall. Du kan undvika folsyrabrist genom att börja ta folsyra redan när du planerar att bli gravid.

4. Viktigt för den gravida kvinnans blodbildning

Folsyra behövs även för kvinnans blodbildning. Folsyrabrist hos den gravida kvinnan kan leda till blodbrist, så kallad anemi.

5. Det är rekommenderat

Livsmedelsverket rekommenderar alla kvinnor som planerar eller är gravida ett tillskott på 400 µg per dag.

Om Natalben Gravid

Natalben Gravid är en näringskapsel som är särskilt anpassad för dig som vill bli gravid eller redan är gravid. Utöver aktiv folsyra, järn, D-vitamin, järn, jod, och omega-3 innehåller den ytterligare 14 vitaminer och mineraler. Rätt kosttillskott under graviditeten ger bästa möjliga förutsättningar för dig och ditt barn.

Beställ ditt gratisprov av Natalben Gravid här >>

Natalben Gravid