Bästa knepen - när ditt barn är hemma sjuk

I ANNONSSAMARBETE MED ADLIBRIS

Rinniga näsor, stökiga nätter och den där lappen man inte vill veta av på förskolans anslagstavla (ni som vet, ni vet). Sjukdomsmånaden #1 är här med besked. Inspireras med tips på 4 saker att göra under vabruari som gör vabben rolig, mysig – och till och med utvecklande. 

Tillhör du en av alla de småbarnsföräldrar som redan blivit brutalt påminda om vad vabruari innebär? Så här års avlöser sjukdomar gärna varandra och livet i en småbarnsfamilj riskerar att bli lite extra utmanande. Som förälder kastas du mellan oro för dina stackars älsklingar, frustration av sömnbrist och rådlöshet när barnen börjar piggna på sig och vill hitta på saker men inte är redo för förskolan än.

Som tur är finns det knep att ta till för att göra det bästa av situationen – och kanske till och med ha det trevligt och utvecklas tillsammans mellan nysningarna. LOPPI har 4 roliga saker att göra under vabruari – de allra bästa hemmaaktiviteterna som gör vabbandet till något annat än bara snor, feberyra och frustration.

4 saker att göra under vabruari

1. Läsa – Barns läsning utvecklar kreativiteten

Det är svårt att tänka sig ett bättre tillfälle för högläsning än då man som förälder är hemma med ett hängigt barn. Läsning är ett perfekt tidsfördriv för en sjukling som kanske inte har energi till någon mer fartfylld aktivitet, samtidigt som det också utvecklar barnets kreativitet och ordförråd. Just nu kan du fynda populära titlar som Musse & Helium, Äventyret i Lindrizia eller Rymdpiloterna och svarta hålets fångar. Här hittar du ännu fler lästips för barn i åldrarna 6-9 år!

4. Bygg med LEGO – Vabdagar går fort med roliga bygglekar

Alla vi som har stött på barn som älskar lego vet att detta är en riktig go-to-aktivitet. Ja, även när man är krasslig! Och visst är det svårt att hålla sig från att bli engagerad även som vuxen? Att ägna sig åt något som både förälder och barn tycker är roligt medför trevliga samtal och möjlighet att utveckla samarbetsförmågan. Hos Adlibris finns flera spännande legonyheter att spana in, som till exempel LEGO Starwars Snowspeeder, DUPLO Pincess Elsa och Olofs teparty och LEGO Friends baktävling.  Om dessa inte intresserar ditt barn så kanske dessa gör, som nu även har 10 % rabatt.

Fynda böcker, pyssel, pussel och LEGO på erbjudande såhär i vabruaritider!

 

2. Pussla – Pussla och prata er genom vabruari

Att lösa ett pussel är roligt och rogivande på samma gång. Pusselläggande låter sig lätt kombineras med småprat och närhet som stärker banden mellan barn och förälder, samtidigt som det är stimulerande för hjärnan och stärker koncentrationsförmågan. Hos Adlibris hittar du just nu Muminpussel, Babblarnapussel, My little pony-pussel och mycket mer till extra låga vabruaripriser. Här hittar du rean.

3. Måla och modellera – Pyssel för alla åldrar och lägen

Det spelar ingen roll hur resultatet blir, så länge det är trevligt under tiden. Pyssel kan bli en nära nog meditativ aktivitet som lätt går att anpassa efter ålder och tidigare erfarenhet. Målarboken och tuschpennor med dubbelspets  i glada färger är ett pyssel som funkar perfekt att ta med sig till soffan. När lite mer ork finns kan ni låta fantasin flöda med Foam clay modellera. Den härligt lätta leran funkar både bra att göra verk man vill spara med, då den självhärdar i luft, eller bara leka med och återanvända gång på gång. Fler tips på roliga pysselprodukter hittar du här!