3 tips på goda och nyttiga mellanmål

Det är mitten av september och jobb, förskolor och skolor rullar på. Det berömda ”livspusslet” ska läggas och vi vet alla att det är lätt att komma ifrån inspiration och matglädje mellan varven. Vad passar då bättre än att låta sig inspireras av några goda nyttiga mellanmål att stoppa i barnen (och dig själv) mellan hämtning och middagstid. Här är 3 bra tips på mellanmål från Linneas skafferi!

Hemgjord mannafrutti

Så god att man skulle kunna äta den som efterrätt! Servera gärna med blåbär till, eller varför inte mosa ihop banan och hallon? Det här ljuvliga mellanmålsreceptet hittar du här.

 

Jordgubbssmoothie

Dissa INTE bara för att sommar- och jordgubbssäsongen är över. Det här är en dröm året runt, om inte annat för att minnas tillbaka till succésommaren 2018. Smoothien hamnar dessutom på prispallen eftersom den är extra mättande med avocado i sig, och ALLA älskar den!

Energibollar

energibollar

Vilka barn (eller vuxna) kan motstå något som ser ut såhär. Det faktum att de här små bollarna dessutom är sprängfulla med nyttigheter är bara en bonus. Även kanon för alla med nötallergi, så fritt fram att ta med även där nötallergiker vistas. Här hittar du recept på engeribollar. Tips, packa ner några i jobbväskan också så kan du smyga ner en eller två mellan möten.

Bilder :Linnéa Seidel