3 oumbärliga tips för bebishud

I ANNONSSAMARBETE MED WELEDA

Weleda | En bebis har fyra gånger tunnare hud än en vuxen. Det gör den inte bara extra känslig utan innebär också att du behöver vara extra försiktig med vad du applicerar/smörjer in den med. Här är tre oumbärliga tips för din bebis ömtåliga hud.

1. Irritation i blöjområdet

En bebis har ofta blöja dygnet runt, under lång tid. Det innebär att huden kan bli irriterad och få utslag. Se till att ha en vårdande zinksalva som kan skydda och vårda den känsliga huden i blöjområdet. Weleda Calendula Nappy Change Cream innehåller enbart naturliga ingredienser och lindrar rodnad från första dagen. Applicera salvan på ren hud så skyddar den mot fukt utan att påverka hudens naturliga funktioner.

2. Bevara bebisens naturliga skydd

Använd en parfymfri barnolja som vårdar och skyddar på ett naturligt sätt. Weleda Calendula Baby Oil fungerar perfekt för daglig hudvård, rengöring i blöjområdet och för babymassage. Det är en ekologisk sesamolja som håller huden mjuk och den hjälper till att skydda mot uttorkning.


3. Skonsam rengöring

Visste du att det räcker att rengöra din bebis ömtåliga hud med bara lite ljummet vatten i början? Bebisens hud har ett naturligt skydd som är bra att inte tvätta bort. Ett tips är att rengöra med vatten och några droppar barnolja som vårdar och skyddar på ett naturligt sätt.

 


Tips! Har din bebis skorv i hårbotten? Prova att massera in lite Weleda Calendula Baby Oil på en fuktad hårbotten innan bad.

Här hittar du alla produkter från Weledas sortiment för baby och barn ››