Smarrig vegetarisk paj med zucchini och champinjoner

middagstips

Har du slut på inspiration vad gäller vardagsmat? Då ska du kolla in Linnéas matsedel för denna vecka som bland annat innehåller en god vegetarisk paj med zucchini och en enkel och matig bulgursallad. 

vegetariskpaj

Vegetarisk paj med zucchini och champinjoner

4 portioner

Pajskal:

3 1/2 dl vetemjöl
125 g smör
ca 3 msk vatten

Gör så här:

1. Finfördela det kalla smöret i vetemjölet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg, tillsätt vattnet, en matsked i taget och arbeta degen precis så den går ihop. Plasta in och låt vila svalt i ca 20 minuter.

2. Kavla ut den kylda degen på mjölat bord, rulla upp degen på kaveln och lägg över den i pajskalet. Trimma kanterna och nagga botten. Grädda i ca 15 minuter i 200 grader.

Fyllning:

1 zucchini
5 stora champinjoner (eller den svamp du har tillgång till)
1 röd lök
2 medelstora tomater
salt & peppar
färsk bladpersilja

100 g philadelphiaost
2 ägg
3 dl mjölk
2 dl riven smakrik ost

Gör så här: 

1. Skär zucchinin och svampen i bitar och stek dem i en klick smör. Skiva löken och låt den steka med. Skär ner tomaterna i småbitar och ha i dem i stekpannan, krydda med salt och peppar. Låt detta småputtra till set mesta av vätskan kokat bort. Tillsätt grovt hackad persilja.

2. Vispa ihop philadelphiaost, ägg och mjölk. Fyll pajskalet med de stekta grönsakerna och häll äggstanningen över. Fördela sist den rivna osten jämnt över pajen. Grädda i ca 40 minuter i 200 grader.

Bon apetit!

vegetariskpaj

 

Ni hittar hela veckans matsedel här ›› 

 

Läs också

  1. Så gör du dina egna parmesanchips